Na čom nám záleží
Vášeň pre kvalitu,
radosť zo života, rešpekt
k ľuďom a k planéte
Príbeh, ktorý nevymyslíš
História hurbanovského pivovaru sa začala písať v 60-tych rokoch minulého storočia. V roku 1967 bola dokončená výstavba pivovaru a sladovne, a v roku 1969 začala výroba piva. Prvé pivo opustilo brány pivovaru ešte v ten istý rok.
Výnimočný je aj príbeh dnes už legendárneho piva Zlatý Bažant, ktoré varíme výhradne zo 100 % hurbanovského sladu, priamo v Hurbanove. Sme hrdí, že inováciami, ktoré pre vás prinášame, môžeme prepisovať históriu slovenského pivovarníctva
Pionier
v plechovke
V roku 1971 bola v Hurbanove vybudovaná prvá výrobná linka na plnenie plechoviek v Československu. Plechovky piva Zlatý Bažant boli v minulosti vo výbave viacerých úspešných expedícií.
Oboplávali zemeguľu
s moreplavcom Richardom Konkolským
Boli súčasťou československých himalájskych expedícií na osemtisícovky Nanga Parbat 1973 a Makala 1975
Vyleteli do vesmíru
s posádkou ruskej vesmírnej lode Sojuz 29
Na správnom mieste
Založenie pivovaru a sladovne v Hurbanove podnietili hlavne vhodné klimatické podmienky regiónu. Hurbanovo a okolie sa vyznačujú dlhými a teplými letami s malým množstvom zrážok, čo umožňuje pestovanie kvalitného sladovníckeho jačmeňa. Blízkosť významného prístavu v Komárne zasa umožňovala dopravu aj na vzdialenejšie trhy.
V správnom čase
Legendárny Zlatý Bažant sa v Hurbanove varí už od založenia pivovaru. Vďaka svojej vysokej kvalite veľmi rýchlo získal rešpekt a popularitu nielen v domácom regióne, ale aj na celom Slovensku či v zahraničí. Desať rokov po svojom vzniku bolo pivo Zlatý Bažant exportované až do 12 krajín.
Zo sladu z hurbanovskej sladovne sa ročne vyrobí 9 miliónov hl piva.
EST. 1967
Najväčšia sladovňa
v strednej Európe
História hurbanovského pivovaru sa začala písať v 60-tych rokoch minulého storočia. V roku 1967 bola dokončená výstavba pivovaru a sladovne, a v roku 1969 začala výroba piva. Prvé pivo opustilo brány pivovaru ešte v ten istý rok.
Výnimočný je aj príbeh dnes už legendárneho piva Zlatý Bažant, ktoré varíme výhradne zo 100 % hurbanovského sladu, priamo v Hurbanove. Sme hrdí, že inováciami, ktoré pre vás prinášame, môžeme prepisovať históriu slovenského pivovarníctva
V Hurbanove plníme pivo aj
do obľúbených pivných tankov.
Náš prístup
Načapujme si
lepší svet
V Pivovare Hurbanovo nám záleží na tom, aby sme boli zodpovední vo vzťahu k našim zamestnancom, komunitám, partnerom, životnému prostrediu a celej spoločnosti. Podnikáme preto mnoho aktivít, aby sme do roku 2030 naplnili globálnu stratégiu spoločnosti HEINEKEN – Načapuj si lepší svet.
Udržateľné poľnohospodárstvo a výroba šetria pôdu, vodu, rastlinné a živočíšne genetické zdroje a sú z hľadiska životného prostredia nedegradujúce, technicky vhodné, ekonomicky životaschopné a spoločensky prijateľné.
100 % jačmeňa, ktorý sa ročne spracuje v sladovni, pochádza z lokálnych zdrojov.
Od zrnka po pohár
Naše ciele na ceste
k trvalej udržateľnosti
Cesta k nulovému odpadu
Vaše obľúbené značky pív vznikajú takmer bez odpadu. Hurbanovský pivovar a sladovňa sú blízko k úplne bezodpadovej výrobe. V roku 2022 sa podarilo recyklovať až 99,84 % odpadu. Do roku 2025 sa pivovar zaviazal nevyvážať žiaden odpad z výroby na skládku.
Výroba šetrná
k vode
V celom procese výroby sa zaoberáme šetrným zaobchádzaním z vodou. Naša vlastná čistička vyčistí 100 % odpadových vôd, ktoré sa môžu vrátiť späť do prírodného cyklu.
Ochrana
zdrojov vody
Voda, ktorú používame na výrobu piva pochádza z artézskych studní priamo pod areálom pivovaru. Spoločne s kvalitným sladom, chmeľom a kvasnicami je základom pre výrobu našich pív. Sústreďujeme sa na znižovanie objemu vody, ktorú spotrebujeme na výrobu piva. V roku 2022 to bolo 3,20 hektolitrov vody na jeden hektoliter vyrobeného piva. Cieľom je znížiť túto hodnotu na 2,9 hektolitrov.
Uhlíková
neutralita
V roku 2022 sme dokázali až 78,02 % spotreby CO2 vo výrobe zabezpečiť z rekuperácie. Naše snahy smerujú k dosiahnutiu uhlíkovej neutrality vo výrobe do roku 2030 a v celom hodnotovom reťazci do roku 2040.
Lokálni
dodávatelia
Hurbanovská sladovňa na výrobu sladu nakupuje ročne až 135-tisíc ton sladovníckeho jačmeňa, pričom 100 % v roku 2022 pochádzalo od lokálnych dodávateľov.
Udržateľné
zdroje surovín
Obzvlášť hrdí sme v pivovare a sladovni na čoraz vyšší podiel surovín, ktoré pochádzajú z udržateľných zdrojov. Je to až 98 % chmeľu a 59 % jačmeňa. Zaviazali sme sa k čerpaniu 100 % zdrojov jačmeňa a chmeľu z udržateľného poľnohospodárstva do roku 2030.
Podpora cirkulárnej
ekonomiky
Od prvého momentu podporujeme systém zálohovania, ktorý vstúpil do platnosti od 1.1. 2022 a je jeden z najefektívnejších na svete. Vrátiť recyklovateľné obaly do obehu je našou nenahraditeľnou úlohou v rámci trvalej udržateľnosti celého produkčného procesu.
Naše značky
Navarené s láskou
v Hurbanove
Zlatý Bažant
Pivo Zlatý Bažant sa vyznačuje stredne silnou, príjemnou horkosťou. Medzi najobľúbenejšie pivá na trhu ho zaraďujú stredne plná chuť a primeraná rezkosť, jemná chmeľová vôňa žateckého chmeľu a sýta, žiarivo zlatožltá farba, ktorú mu prepožičiava najmä vlastný slad.
Zlatý Bažant ’73
Zlatý Bažant 0,0%
Corgoň
Kelt
Martiner
Gemer
Krušovice
Naše ocenenia
Zlatá pivná pečať (CZ)
15
11
16
Slovenská pivná korunka
23
18
23
Pivná cesta